Nota de informare privind protecţia datelor personale.

Datele de identificare ale operatorului:

S.C. PROUTIL S.R.L.
Cod Unic de Inregistrare: RO 18729461
Registrul Comertului: J05/1177/2006
Sediu: str. Sucevei nr. 29, Loc. Oradea,
Jud. Bihor, Tara: Romania
E-mail: info@proutilsrl.ro
Nr. Tel.: 0359-800839

SC Proutil SRL, administrator al site-ului web: www.proutilsrl.ro , respectă caracterul privat şi securitatea prelucrării datelor cu caracter personal ale fiecărei persoane care vizitează acest site, pentru a gasi informatiile dorite in cel mai usor si rapid mod posibil.

În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie ale acestor date, Proutil SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate mai jos, datele personale pe care ni le furnizaţi.

Proutil SRL se obligă să păstreze confidenţialitatea datelor personale furnizate de dumneavoastră prin intermediul site-ului www.proutilsrl.ro , prin completarea formularului de contact, asa cum prevăd dispoziţiile Legii 677/2001 cu modificările ulterioare privind protecţia datelor personale.

Scopul colectării datelor cu caracter personal:

Proutil SRL poate utiliza datele dumneavoastra cu caracter personal(nume - prenume, adresa de e-mail si nr. telefon) în următoarele scopuri declarate, dacă nu se specifica in alt fel:

- pentru a ne asigura că pagina de web este relevantă pentru nevoile dumneavoastră;

- pentru a vă confirma serviciile pe care le-aţi cerut în sistem on-line şi a vă furniza

informaţii suplimentare cu privire la aceste servicii

- transmiterii de oferte, mesaje publicitare şi de marketing;

- informaţii despre promoţii prin poşta, telefon, SMS, sau alte mijloace de comunicare cu privire la produsele Proutil SRL sau ale firmelor partenere;

Transmiterea datelor cu caracter personal partenerilor contractuali ai Proutil SRL.

Proutil SRL poate dezvălui datele cu caracter personal către terţi dacă acest lucru este cerut de lege sau în cazurile de bună-credinţă în care aceste acţiuni sunt necesare pentru conformarea la dispoziţiile legale; protejarea şi apărarea drepturilor de proprietate ale Proutil SRL şi ale site-ului www.proutilsrl.ro , acţionarea în circumstanţe de urgenţă pentru protejarea siguranţei personale a angajaţilor, utilizatorilor de produse sau servicii.

In cazul in care Proutil SRL este solicitat să furnizeze date cu caracter personal sau nu se permite acest lucru, vor fi dezvăluite doar acele date necesare îndeplinirii stricte a obiectului solicitării.

Colectarea de date cu caracter personal suplimentar faţă de cele de mai sus, colectarea de date cu caracter personal pe site-ul www.proutilsrl.ro :

www.proutilsrl.ro NU stocheaza pe server datele furnizate de dumneavoastra in cadrul formularului de contact.

Aceste informații (nume - prenume, adresa de e-mail si nr. telefon) se vor regasi doar pe adresa noastra de e-mail: info@proutilsrl.ro pentru a va putea raspunde solicitarilor venite pe aceasta cale.

Completarea formularului de contact este considerata consimtamantul expres si neechivoc al utilizatorului pentru folosirea datelor sale personale in scopul contactarii si transmiterii de mesaje electronice.

S.C. Proutil S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea datelor furnizate de catre utilizatori prin intermediul formularului de contact.

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite fără consimţământul dumneavoastră în caz de litigii/dispute privind fraudele, instituţiilor abilitate.

Drepturile dumneavoastra:

- dreptul la informare (art.12 al Legii 677/2001)

- dreptul de acces la date cu caracter personal (art.13 al Legii 677/2001);

- dreptul de intervenţie asupra datelor cu caracter personal (art.14 al Legii 677/2001);

- dreptul de opoziţie (art.15 al Legii 677/2001);

- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17 al Legii 677/2001);

- dreptul de a va adresa justiţiei (art.18 al Legii 677/2001).

Orice informaţie furnizată de dumneavoastră va fi considerată şi va reprezenta consimţământul dumneavoastră expres, ca datele dumneavoastră personale să fie folosite de Proutil SRL in conformitate cu scopurile menţionate mai sus.

Dacă nu doriţi ca datele dumneavoastră să fie colectate, vă rugăm să nu ni le furnizaţi.

Dacă doriţi ca datele dumneavoastră personale să fie actualizate, sau scoase din baza noastra de date, ne puteţi notifica oricând acest lucru, la datele de contact mentionate in partea de introducere al acestei Politici de Confidentialitate.

Utilizarea datelor statistice şi a datelor anonime:

Proutil S.R.L. poate folosi datele statistice în următoarele scopuri:

- realizării de rapoarte / analize;

- realizării de informari în scopuri proprii;

- publicării, promovării, ofertarii serviciilor oferite de S.C. Proutil S.R.L.

Utilizam masuri adecvate pentru mentinerea confidentialitatii si securitatii datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Totusi, va rugam sa aveti in vedere faptul, ca aceste masuri de protectie nu se aplica informatiilor pe care dumneavoastra alegeti sa le distribuiti in domeniul public, cum ar fi retelele de socializare apartinand tertilor.

Despre cookies

Site-ul www.proutilsrl.ro utilizează cookie-uri.

Informațiile prezentate în continuare au scopul de a aduce la cunostința utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea și administrarea "cookie"-urilor folosite de site-ul www.proutilsrl.ro . De asemenea, sunt prezente și cateva linkuri utile despre cookies.

Vă rugam să citiți cu atenție informațiile care urmează.

Acest website folosește următoarele tipuri de cookie-uri, pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare:

Cookie-uri de performanță

Colectarea de informații despre folosirea de către dvs. a conținutului și combinarea cu informațiile colectate anterior, în scopul măsurării, al înțelegerii și al raportării folosirii de către dvs. a serviciului. Aceasta nu include Personalizarea, anume colectarea de informații despre utilizarea de către dvs. a acestui serviciu, în scopul personalizării ulterioare a conținutului și/sau a materialelor publicitare destinate dvs. în alte contexte, de exemplu, în alte servicii, precum site-uri sau aplicații.

Ce este un "cookie"?

Un "Internet Cookie" (termen cunoscut și ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur și simplu"cookie" ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.
Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server a unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Safari, etc.) și este complet "pasiv" (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters.

Cookie-ul stocheaza informatii care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site)

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookie-urile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji, insa cu ajutorul cookie-urilor:

Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.

Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.

Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.

Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.

Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet - locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online. Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in "optiuni" sau in meniul de "preferinte" al browserului tau.

Pentru a înțelege aceste setări, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea "ajutor" a browserului pentru mai multe detalii:
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari

Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/

Linkuri utile

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm urmatoarele link-uri:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies

IAB Romania pune la dispoziție urmatorul site pentru a oferi mai multe informații privind confidențialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Pentru mai multe detalii legate de probleme de confidențialitate, puteți accesa și urmatoarele linkuri:

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_13_2012_modificare_prelucrare_date_caracter_personal_protectia_vietii_private_comunicatii_electronice.php
http://www.youronlinechoices.eu/ro
http://www.guardian.co.uk/info/cookies

Producatori